Pendedahan cara penipuan Kad Debit



Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nampaknya, masih ramai lagi yang tidak tahu mengenai kepentingan kad atm yang kita ada. Kebanyakkan kad atm sekarang dilengkapi dengan kemudahan debit card. Maka, ramailah juga yang berhasrat untuk menipu anda, Ikuti perbualan berikut.

Handphone berbunyi..

Mangsa : Hello
Pemangsa: Hello, selamat petang, boleh bercakap dengan encik XXXX
Mangsa : Ye saya.
Pemangsa : Baiklah, kami dari Bank...
Mangsa : ***Tutup Handphone****

Baiklah, untuk membuatkan anda lebih selamat, ikut langkah apa yang mangsa tu buat. Bila dengar je dialog seperti di atas. Cepat-cepat letak handphone...

Lepas letak handphone, pergi google no tersebut. Selalunya akan keluar keputusan enjin carian yang mengatakan itu merupakan ejen insurans. Maka, betul lah tindakan anda untuk letak handphone.

SO, next time dia call, tak payah angkat. Tapi, bila anda google no tersebut dan memaprkan carian no official bank. Maka, next time no tu call, angkat la..

Di sini diingatkan, kesemua nombor-nombor yang terdapat pada kad atm anda adalah privasi. jangan beri kepada sesiapa ok.

Sebarkan kepada lain.  :)

2 comments.. read them below or add one

izwan wan izwan wan 19 June, 2017
Nak tulis artikel pastikan berfakta okay . If dia agen insurans yg call sekalipun, itu tak bermaksud dia melakukan penipuan . Dia cuma menjual insurans melalui telemarketing dan itu tak salah disisi undang2 . Dan untuk maklumat penulis artikel, kad debit hanya salah bila diminta no akaun, no cvc kod dan no pin sahaja . Untuk makluman en, usually telemarketing insurans hanya meminta no atas kad, dan tarikh luput kad sahaja . Itu tak mendatangkan effect ape2 pun . Itu hanya untuk tujuan pemotongan sahaja . Dan untuk company besar sahaja yg boleh melakukan pemotongan auto debit tersebut dan dikawal selia oleh bank negara sendiri dan perbualan mereka dirakamkan 100% . Take note . Sy pernah kerja telemarketing . Artikel macam ni hanya menutup periuk nasi orang yg mencari rezeki yg halal . Tak bagus bagi maklumat tak sahih
izwan wan izwan wan 19 June, 2017
Nak tulis artikel pastikan berfakta okay . If dia agen insurans yg call sekalipun, itu tak bermaksud dia melakukan penipuan . Dia cuma menjual insurans melalui telemarketing dan itu tak salah disisi undang2 . Dan untuk maklumat penulis artikel, kad debit hanya salah bila diminta no akaun, no cvc kod dan no pin sahaja . Untuk makluman en, usually telemarketing insurans hanya meminta no atas kad, dan tarikh luput kad sahaja . Itu tak mendatangkan effect ape2 pun . Itu hanya untuk tujuan pemotongan sahaja . Dan untuk company besar sahaja yg boleh melakukan pemotongan auto debit tersebut dan dikawal selia oleh bank negara sendiri dan perbualan mereka dirakamkan 100% . Take note . Sy pernah kerja telemarketing . Artikel macam ni hanya menutup periuk nasi orang yg mencari rezeki yg halal . Tak bagus bagi maklumat tak sahih